Tuesday, September 11, 2018

Lasă-i să se murdărească

Lumea noastră extra-curată amenință sănătatea copiilor noștri, dar părinții pot schimba mediul în care cresc copii într-unul în care vor prospera.

Bebelușii și copiii mici sunt crescuți în împrejurimi care sunt din ce în ce mai curate, mai hiperigienizate și mai dezinfectate decât oricând. Ca urmare, bacteriile benefice din corpurile lor sunt modificate, promovând stări și boli cum ar fi obezitatea, diabetul, astmul, alergiile și autismul. Așa cum se arată în cartea "Lasă-i să se murdărească" sau "Lasă-i să mănânce rahat", există multe lucruri pe care părinții le pot face în privința acestui lucru, inclusiv alăptarea, dacă este posibil, adoptarea unui câine si evitarea antibioticelor si da, este OK să lăsați copiii puțin murdari.




Indiferent dacă este vorba despre dietă, medicamente sau practici zilnice, obiceiurile noastre influențează microbii care sunt în și pe noi. Sănătatea noastră este strâns legată de sănătatea microbiomurilor noastre. Primii câțiva ani de viață sunt deosebit de importanți, deoarece "se dezvoltă" sinele uman și microbian al unei persoane. Alegerea noastră medicală și a stilului de viață poate influența de compoziția microbiomului nostru și probabil sănătatea pe termen lung prin influențarea dezvoltării sistemului imunitar. Este esențial ca părinții să fie bine informați cu privire la posibilele consecințe ale diferitelor alegeri, astfel încât să poată lua decizii mai informate. Am fost extrem de încântat să văd că doi cercetători fabuloși, dr. Brett Finlay și dr. Marie-Claire Arrieta, care au scris "Lasa-i sa manance mizerii", s-au axat pe importanța microbiomului în primii câțiva ani de viață. Cartea vorbește părinților sau celor care urmează parinti să fie într-un mod prietenos, adesea distractiv, fără judecată, cu privire la opțiunile medicale și de stil de viață care ar putea influența microbiomul copilului lor. Autorii recunosc în mod înțelept pe parcursul cărții că cercetarea microbiomică se află încă în "copilărie", dar sugerează că unele constatări pot fi folosite pentru a face alegeri în stilul de viață.

Cartea începe cu introducerea cititorului la ideea că nu toate bacteriile sunt agenți patogeni și importanța microbiomului uman. Autorii abordează apoi subiecte variind de la naștere și primele alimente la utilizarea antibioticelor și importanța jocului în natură. În timp ce cartea "Let them eat dirt" acoperă subiectele tipic acoperite în sarcină/primul an al cărților de viață, ea se adresează aceste subiecte în contextul microbiomiei. Ultimele capitole se axează pe bolile netransmisibile, obezitatea, diabetul, alergiile, autismul și bolile intestinale și influența microbiomului asupra sanatatii.

Cred că această carte este o carte bună introductivă pentru oricine este preocupat de primii ani de viață ai copilului,dar ma îngrijorez puțin despre câteva sugestii. În special, preocupările mele se concentrează pe importanța pe care o au probioticele și pe o parte din discuțiile din secțiunea privind tulburările de dispoziție.

Cred că domeniul microbiomului și cercetarea probiotică fac pași importanți. Cu toate acestea, în prezent, fără studii clinice și mai multe informații despre microbiomul unei persoane individuale, multe dintre probiotice sunt ineficiente și nu pot înlocui mancarea sănătoasă și practicile mai naturale, cum ar fi nașterea vaginală și alăptarea. Cartea subliniază importanța unei alimentații sănătoase în timpul sarcinii, dar mai ales în timpul ultimului trimestru de pregătire pentru naștere.

În ansamblu, informațiile sunt solide. Am apreciat că autorii au menționat în mod special scepticismul lor și al altora cu privire la cercetarea asupra microbiomei placentare. În acest moment, dovezile pentru microbiomul unui bebeluș sănătos care a fost stabilit pentru prima oară in-utero sunt insuficiente. În schimb, stabilirea microbiomului se consideră a fi in momentul nașterii. Aceasta carte este foarte realistă cu privire la faptul că și cele mai bine stabilite planuri de naștere sunt greșite, așa că autorii discută despre tamponul vaginal în cazul unei operații cezariene. Nu sunt sigur cu privire la informațiile pe care le prezintă cu privire la probioticele vaginale pentru a preveni streptococul de tip B. În timp ce un supozitor probiotic conținând Lactobacillus crispatus se afla în studii clinice de fază 2 pentru vaginoză bacteriană, acesta nu a fost testat pentru prevenirea streptococul de tip B (GBS). Cu toate acestea, având în vedere faptul că nu toate femeile sunt colonizate de microbzk Lactobacillus crispatus, cred că trebuie depusa mai multă muncă înainte ca aceasta să fie o sugestie de rutină. In ansamblu, autorii sunt de parere ca persoanele gravide urmeaza recomandarile furnizorului de asistenta medicala privind utilizarea de antibiotice, in cazul in care exista riscul de infectie a GBS sau a altor agenti patogeni.

În cartea "Let them eat dirt", autorii discută despre importanța laptelui matern pentru sugarii hrăniți la sân. Am fost surprins de faptul că băncile de lapte de la om nu au fost menționate ca opțiune, în special pentru sugari prematuri. În timp ce sugarii prematur cărora li s-au administrat anumite probiotice au scăzut cazurile de enterocolită necrotizantă (NEC), au existat probleme cu probioticele contaminate cu ciuperci patogene. Dimpotrivă, donațiile către Banca Națională a Laptei sunt verificate cu meticulozitate pentru contaminanți, iar donatorii sunt examinați meticulos. În timp ce sunt de acord că alăptarea nu este întotdeauna ușoară și că suplimentarea cu formula de alăptare poate fi necesară sau dorită, diversitatea și complexitatea zaharurilor prezente în formula de astăzi sunt palide în comparație cu ceea ce se găsește în laptele matern uman. Din ce în ce mai mult, cercetările constată că zaharurile din laptele matern influențează comunitatea bacteriană. Când nu sunt prezente zaharuri din laptele uman, atunci bacteriile, cum ar fi Bifidobacterium infantis, despre care se crede că antrenează sistemul imunitar, nu vor crește. În timp ce suplimentarea cu probiotice ar putea ajuta să provoace tulpini probiotice care s-au dovedit a fi benefice, dacă acele bacterii nu sunt hrănite cu zaharurile adecvate, mor.

În ansamblu, cartea este o introducere minunată a importanței microbilor pentru copilăria timpurie. Mesajele generale de reținut sunt: ​​lăsați copilul să se murdărească, nu exagerați cu antibioticele și mâncați sănătos.

Autorii transmit informațiile într-un mod interesant și accesibil pentru părinți, educatori pentru naștere și pentru alți interesați. În timp ce personal consider că accentul pe probiotice depășește produsele actuale disponibile, sunt sigur că domeniul de probiotice va ajunge acolo. Cu toate acestea, există încă multe cercetări care trebuie făcute.

Ai citit "Let them eat dirt"? Ai recomanda aceasta carte familiilor pe care le cunoști?

Continuând aceste cercetări, acum se știe că microbiomul extinde capacitatea genetică și funcțională a gazdei sale umane. Susan Lynch explică faptul că microbiomul uman se dezvoltă la începutul vieții și că microbii intestinali modelează funcția imunitară și se raportează la rezultatele bolii în copilărie. De asemenea, ea explorează terapia și cercetarea de generație viitoare. Înregistrat pe 11.07.2019. Aceasta este într-adevăr o prelegere foarte bună pentru a înțelege mai bine rolul microbiomului in dezvoltarea copiilor.

No comments:

Post a Comment