Thursday, March 1, 2018

Nokia 8110 telefonul banana revine

Producătorul de telefoane mobile Nokia HMD Global ne duce înapoi în timp: Anul trecut, compania a adus din nou viață în telefonul mobil Nokia 3310. Nokia 8110  trezeste in noi in 2018 un adevarat sentiment de nostalgie.

HMD Global este producătorul a reînviat marca Nokia în decurs de un an. În 2017, au vrut sa dea lovitura cu noua ediție a telefonului Nokia 3310. Un an mai târziu, Nokia 8110 ar trebui să ne reamintească de vremuri de mult trecute. Pentru cine nu-și amintește: la sfârșitul anilor '90, telefonul mobil era starul momentului in materie de telefoane mobile. In filmul "Matrix", Neo folosea acest telefon pentru a păstra legătura cu colegii săi.
Ce este nou la Nokia 8110?
Caracteristică principala în acea vreme a fost realizarea telefonului în formă de banană. Se putea fixa pe corp la curea si era ergonomic simtindu-se bine in mana si pe fata in timp ce telefonati. Aceasta forma a fost pastrata de HMD Global. De asemenea revine mecanismul glisant de deschidere, cel care protejează tastele și cu care puteți porni și opri ecranul telefonului.


Nokia 8110 este proas pat iesit de la salonul de  infrumusetare unde
dispozitivul a primit un tratament de celule proaspete: ecranul afișează acum conținut colorat. Există o cameră foto, dar și aplicații. HMD Global promite să lanseze aplicații ca Google Maps, Google Search și Google Assistant, printre altele. Nokia 8110 nu rulează Android. Cu toate acestea, ar trebui să aveți posibilitatea să descărcați alte aplicații de pe App Store.
Cum se simte telefonul mobil?
Nokia 8110 costa doar 79€. La ce vă puteți aștepta de la acest pret este clar: Plastic. Foarte mult plastic. Dar HMD Global spune că smartphone-ul nu se simte ieftin, ci adevarat. Real, așa cum era atunci, când nu erau aproape nici telefoane de metal sau sticlă sau ambele. Dar dispozitivul este luminos, aproape suspect si foarte usor de manuit. Când apăsați mecanismul în jos, afișajul se aprinde. Cu o singură atingere sunteți în meniu și puteți naviga cu tastele săgeată. Totul se simte similar cu trecutul.


Datorită acestei simplități și a prețului scăzut, trebuie să sacrificați și multe din ceea ce este natural pentru smartphone-urile moderne. Camera, de exemplu, va fi suficientă pentru instantanee în condiții optime. Omologul lui, telefonul Nokia 3310 a arătat deja acest lucru. Spre deosebire de telefonul smartphone, nu puteți naviga pe internet la fel de confortabil pe telefonul mobil. Și, în ciuda App Store, cel mai probabil nu va exista nici o aplicație WhatsApp pentru Nokia 8110.
Sigur, un smartphone cu drepturi depline nu va înlocui Nokia 8110. Cu toate acestea, dacă aveți liniștea și liniștea Facebook, Instagram și Twitter în week-end, dar totuși doriți să fiți accesibili, veți găsi probabil o alternativă bună ca al doilea dispozitiv din telefonul mobil pentru a închide Internetul. Indiferent dacă trebuie să cheltuiți 79 de euro sau dacă costul mai ieftin 3310 este suficient.